Bildbeskrivning

Lite fakta om oss

Västerås Show Chorus startade redan 1981 då Birgitta Isberg och Carina Kandell tyckte det var dags att introducera den härliga sångstilen kvinnlig barbershop i Västerås. Vi har två omtyckta musikaliska ledare och dirigenter, som heter Maria Wessman och Dan Molloy.


Vi är en professionell kör som både tävlar i barbershop och gärna framträder vid offentliga och privata evenemang. Vår sång har fört oss till stor framgång och vi har vunnit både guld, silver och bronsmedalj i de Nordiska Mästerskapen. Vi har även representerat Norden i Internationella barbershoptävlingar i Las Vegas, Nevada. Andra exempel där vi framträtt är Kulturnatten i Västerås, vi har varit i Stockholm, Köpenhamn, Eindhoven, Holland och Ohio, Columbia.


Sången bygger på fyrstämmig a capella, där stämmorna kallas bas, baryton, lead och tenor. Precis som namnet antyder, så älskar vi show och underhållning. Vår repertoar omfattar allt från barbershop till evergreens, ballader, jazz, pop och visor.


Vi har även en mycket populär julgrupp som sjunger vackra julsånger inför julen och flera kvartetter med bred repertoar.


För oss är gemenskap och omtanke om varandra viktigt. Sångglädje och musikalitet är en förutsättning eftersom den ligger till grund för våra möjligheter att utvecklas, både individuellt och tillsammans.

 


Dirigent Maria Wessman har ordet

Bildbeskrivning

Jag har varit dirigent för Västerås Show Chorus, VSC, sedan 1997. Annars jobbar jag som gymnasielärare inom Musik och Idrott och tog 2003 universitetsexamen i Körpedagogik. Något som också intresserar mig är beteendevetenskap och dess tillämpning, något jag har stor användning för när jag står inför kören.


Det är så kul och stimulerande att få utveckla kören både musikaliskt och sceniskt. Att se alla sträva mot samma mål och få varje person att gå utanför sin egen bekvämlighetszon, ge sig hän och våga uttrycka känslor i både ton och rörelse. Det är förstås en utmaning, men också en känsla av lycka att få hela kören att sjunga tillsammans som en enhet, att sjunga rent och vackert så att vi berör dem som lyssnar.


Som ledare vill jag inspirera alla härliga körtjejer vid varje övning. Jag vill också stärka varje person så att de känner den genuina glädje och utveckling som körsången ger. Bästa betyget är när någon säger att de önskar en övningsdag till i veckan och att de längtar till nästa övning och den samhörighet som finns.


Välkommen till vår kör!


Maria

 

A word with director Dan Molloy


Bildbeskrivning

My name is Dan Molloy and I am co-director of VSC along with the super talented Maria Wessman. I'm from Las Cruces, New Mexico in the USA and have been living in Västerås since 2012. I have been singing choral music since I was 12 years old and started singing barbershop style when I was 14. I graduated from New Mexico State University with a degree in Vocal Music Education and now work as a music teacher in Västerås. I have competed at the district/region level with the Barbershop Harmony Society with 3 different quartets and have also competed at the International contest with Zero8 from Stockholm. I am super happy to now call VSC my barbershop home and am thrilled to work with such a committed and talented group of singers.

Att bli medlem

Om du är kvinna över 18 år och kan sjunga så är du välkommen att bli medlem i VSC. Varje år vid höstterminens början har vi en gästkväll med öppet hus. Datum hittar du här på vår hemsida, facebook och annons i den lokala pressen. Den här kvällen får du sjunga med oss, testa vilken stämma som passar dig bäst och låna hem noter och mp3-filer med vår uppsjungningslåt inspelad.


Efter tre veckor sjunger du upp din stämma i en kvartett, inför vår dirigent och musikkommitté. Denna provsjungning är viktig eftersom alla måste kunna sjunga sin stämma självständigt och utan noter. Under tiden du tränar på uppsjungningslåten är du välkommen att delta i alla våra övningar.


Om du missar vår gästkväll finns det möjlighet att prova in även vid andra tillfällen. Alla våra övningar är öppna för publik. Vi övar på torsdagar mellan 18.45 - 21.45. Plats: Culturen, Sintervägen 6, Kopparlunden i Västerås.

 

Våra kvartetter

Bildbeskrivning

GLIZZ


GLIZZ är en kvartett som består av Inger Eggesjö (tenor), Susanne Fredling (lead), Reidun Hessen (bariton) och Susanne Hultman (bas). Vi har en blandad repertoar och sjunger bland annat pop, rock och jazz.

Vill ni att vi förgyller Er tillställning, var vänlig kontakta någon av oss! Susanne Hultman 070-669 71 89 eller Susanne Fredling 070-496 15 38. Eller besök oss på www.glizz.se


Vår organisation

Kören är sedan 1983 medlem i en internationell körorganisation som har sitt huvudkontor i Tulsa, Oklahoma, USA och heter Sweet Adelines International. SAI är uppdelat i olika regioner världen över. Vi tillhör region nummer 32, Nordic Light Region.